Neem op een goede manier afscheid, met ManageMens

Een goed afscheid staat uw organisatie goed

Afscheid nemen wordt vaak gezien als iets negatiefs, daardoor is het juist essentieel dat deze stap vloeiend verloopt. In het digitale tijdperk van vandaag kunnen voormalig medewerkers gezien worden als de ambassadeurs van het bedrijf. Zij hebben immers meegemaakt hoe uw organisatie in elkaar zit en hoe positiever de samenwerking eindigt, hoe beter!

Elke medewerker verdiend een goed afscheid, zo verlaat de medewerker uw organisatie op goede voet. In een ideale wereld staat de opvolger gelijk al klaar, maar hoe realiseert u dit? Dit proces moet vloeiend verlopen zodat de uitstroom én de daaropvolgende instroom elkaar niet in de weg zitten. Met de HRM-software van ManageMens zorgt u voor een goed afscheid mét mogelijkheden om een nieuwe medewerker te werven.

Een afscheid om te onthouden

Waarom zou een afscheid negatief moeten zijn? Door te zorgen dat al uw medewerkers het meeste uit hun carrière halen wordt dit juist positief. Dit kan het teken zijn dat u ervoor heeft gezorgd dat de medewerker heeft uitgeblonken binnen uw organisatie. Daarnaast heeft de medewerker zijn ambities waargemaakt. ManageMens houdt rekening met alle zaken rondom het vertrek, van het contract tot de invulling van een eventueel feestje. Zo zorgt u ervoor dat u altijd in controle bent en het gehele proces vloeiend kan verlopen.

De juiste wisselwerking

Als een medewerker uw organisatie verlaat is dat altijd zonde. Aan de andere kant betekent dit wel dat er weer ruimte in uw organisatie is voor nieuwe superhelden. Met ManageMens kunt u niet alleen alle zaken rondom het afscheid op de juiste manier regelen, maar zorgt u ook dat de juiste opvolger deze plaats weer inneemt. Door het bijhouden van de competenties en ambities van al uw medewerkers kunt u deze competenties weer meenemen in het werving & selectie proces binnen OTYS. Zo weet u precies wie u zoekt en wat de kwaliteiten zijn waar de nieuwe medewerker over moet beschikken.

Voordelen

Met de ManageMens HRM-software kunt u het afscheid goed inrichten. U heeft de volgende voordelen:

  • Een net afscheid staat uw organisatie goed
  • Eenvoudige afhandeling financiële zaken
  • Overzicht door checklist uitdiensttreding
  • Zorg dat de opvolger klaarstaat voor het vertrek

Na deze stap begint de cyclus weer opnieuw, met werving & selectie vindt u gemakkelijk de opvolger!