Zorg voor een goede landing door onboarding met ManageMens

Onboarding: de eerste cruciale stap

Komt de eerste maandag van de maand weer in zicht? Dan is het zaak om de onboarding klaar te hebben staan. Het is namelijk bijna tijd voor uw nieuwe medewerker om zich te melden voor zijn eerste werkdag! De eerste werkdag is cruciaal in de beeldvorming van de medewerker, het is tenslotte een nieuwe ervaring. De medewerker vraagt zich nog een hoop af, hoe zullen mijn nieuwe collega’s zijn, heb ik wel de juiste kleding aan of pas ik wel écht bij deze organisatie? Met de juiste onboarding neemt u een hoop van deze onzekerheden weg en laat u de medewerker op een goede manier landen binnen uw organisatie. Verder legt het een ijzersterk fundament voor de gehele carrière van de medewerker bij uw organisatie.

Pre-boarding is het échte begin

De onboarding van de nieuwe medewerker begint al vóór de eerste werkdag. Praktische zaken als de werkplek, toegang tot het gebouw en het contract moeten eerst worden geregeld. Het is natuurlijk gek als de medewerker nergens kan zitten op zijn eerste dag. In het onboarding-dashboard kunt u al deze praktische zaken gemakkelijk regelen, zo kan de medewerker zonder zorgen toeleven naar zijn nieuwe baan.

Onboarding, een zachte landing in uw organisatie

Een goede onboarding zorgt voor een zachte landing binnen de organisatie en zo blijft de medewerker langer loyaal aan de organisatie. Het is van belang dat de medewerker klaar wordt gemaakt om te functioneren binnen de organisatie. Door middel van de juiste trainingen, samenwerkingen, vergaderingen en tools kan de medewerker snel productief worden ingezet. De onboarding zorgt niet alleen voor het goed functioneren van de medewerker, maar het legt ook de fundering van de perceptie over het bedrijf, de loyaliteit en de groei van zowel de medewerker als de organisatie.

Talentmanagement

Het onboarding traject is het startpunt van de medewerker in uw organisatie. In deze stap legt u de competenties, leerpunten en de ambities vast die de medewerker heeft en de punten die hij over een x-aantal jaar wil hebben. Door dit in deze fase vast te leggen weet u de basis die de medewerker heeft en de potentie die hij voor uw organisatie kan hebben. Dan heeft zowel de organisatie als de medewerker een duidelijk beeld van de kansen die zij hebben.

Regel uw Onboarding met ManageMens

Het inzetten van ManageMens heeft de volgende voordelen:

  1. Medewerkers zijn sneller productief
  2. Medewerkers worden loyaler en meer betrokken bij uw organisatie
  3. Voorkom een snel uittreden van goede medewerkers
  4. Integreer sneller in de organisatie

Geef uw medewerkers een zachte landing met ManageMens.

Laat uw medewerkers ook uitblinken >>